18 Ιουλίου, 2024

Σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα για τη μεταστέγαση των υπηρεσιών της Π.Ε. Μεσσηνίας

Δύο συμβάσεις που αφορούν, η μία στην επισκευή της ζωαγοράς Κοπανακίου και η δεύτερη την ανάπλαση της πλατείας στο Στάσιμο, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας το βράδυ χθες, Τετάρτη 17 Νοεμβρίου, στην Καλαμάτα, στο διοικητήριο της Π.Ε. Μεσσηνίας.

Εξ άλλου, ο περιφερειάρχης προήδρευσε σε σύσκεψη με θέμα τη μεταστέγαση των υπηρεσιών της Π.Ε. Μεσσηνίας, εν όψει των εργασιών ανακατασκευής του Διοικητηρίου.

Οπως γνωστοποιήθηκε στην εν λόγω σύσκεψη, η ΔΑΟΚ Μεσσηνίας πιθανότατα θα φιλοξενηθεί στο πρώην Ινστιτούτο Ελαίας στην οδό Λακωνικής, κτήριο πλέον του ΕΛΓΟ Δήμητρα, προς τον διευθύνοντα σύμβουλο του οποίου Παναγιώτη Χατζηνικολάου η Περιφέρεια έχει υποβάλει σχετικό αίτημα.

Οσον αφορά δε στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Μεσσηνίας, προγραμματίζεται να φιλοξενηθεί στο κτήριο του λιμανιού της Καλαμάτας που στεγαζόταν το ΣΔΟΕ -εξέλιξη που προέκυψε μετά την πρόσφατη συνάντηση που είχε στην Αθήνα ο περιφερειάρχης Π. Νίκας με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και το σχετικό αίτημα το οποίο του έθεσε.

Οι υπόλοιπες υπηρεσίες της Π.Ε. Μεσσηνίας αναμένεται να στεγαστούν προσωρινά στην πρώην σχολή Παπαφλέσσα.