19 Ιουνίου, 2024

Το Ναύπλιο έδρα της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Χάντμπολ

Το Ναύπλιο, μετά τη Ρώμη, είναι από σήμερα η έδρα της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Χάντμπολ, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό όχι μόνο για την περιοχή αλλά γενικότερα για τον ελληνικό αθλητισμό.

Το σχετικό πρωτόκολλο συμφωνίας υπέγραψαν σήμερα, Τετάρτη, στο Βουλευτικό ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο δήμαρχος Ναυπλίου,  Δημ. Κωστούρος, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, Γιάννης Μαλτέζος,  και ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, Σάσα Ραντόισιτς.

Η ανάληψη της έδρας από τον Ναύπλιο επιτεύχθηκε χάρις στις συστηματικές επαφές και ενέργειες της ΟΧΕ με τη Συνομοσπονδίας αλλά και χάρις στην αμέριστη στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του δήμου Ναυπλίου.

Στα οφέλη από την εγκατάσταση της έδρας στο Ναύπλιο αναφέρθηκαν πέρα από όσους υπέγραψαν το πρωτόκολλο, ο βουλευτής Γιάννης Ανδριανός και οι εκπρόσωποι του αθλήματος, Κώστας Γκαντής και Τάσος Χειβιδόπουλος.

Στη διάρκεια της τριετίας θα διοργανωθούν στην Αργολίδα διάφορα αγωνιστικά, και όχι μόνο, δρώμενα, ενώ η πόλη του Ναυπλίου και η Αργολίδα συνολικά θα προβληθεί ιδιαίτερα σε όλες της δράσεις της Συνομοσπονδίας στις χώρες που δραστηριοποιείται.

Φυσικά στην επιλογή της Αργολίδας ως νέας έδρας της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας έπαιξε καθοριστικό ρόλο η ανάπτυξη που παρουσιάζει το άθλημα στην περιοχή μέσω του Διομήδη Άργους με δύο πρωταθλήματα και ένα κύπελλο Ευρώπης, του Πολυνίκη Ναυπλίου και άλλων συλλόγων.