23 Απριλίου, 2024

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: 2 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΕΡΓΟΛΑΒΟ ΤΗΣ ΛΙΓΝΙΤΙΚΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

NIKITAS KOTSIARIS PHOTOGRAPHY nik.qr

Την ώρα που οι εργολάβοι θησαυρίζουν στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ σε όλη την Ελλάδα, οι εργαζόμενοι με άθλιες συνθήκες εργασίας, χαμηλούς μισθούς και με πρόσφατα τα δύο εργοδοτικά εγκλήματα με 5 νεκρούς συναδέλφους που εργάζονταν σε εργολάβους του ΔΕΔΔΗΕ στην Εύβοια και της ΔΕΗ στην Κοζάνη, μένουν απλήρωτοι για δύο χρόνια ενώ έχουν δικαστική απόφαση που τους δικαιώνει !

Συγκεκριμένα, βάση των υπ’ αριθμόν 132/2019 , 158/2019 αποφάσεων του Ειρηνοδικείου Τρίπολης (ειδική διαδικασία περιουσιακών (εργατικών) διαφορών), σε εφτά συναδέλφους μας που προσέφυγαν στη δικαιοσύνη για να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους από εργολάβο που δραστηριοποιούνταν στη ΔΕΗ ΑΕ – ΛΙΓΝΙΤΙΚΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΑΕ στην Μεγαλόπολη, τα δεδουλευμένα που τους χρώσταγε  έπρεπε να έχουν καταβληθεί ΑΜΕΣΑ από την έκδοση των δικαστικών αποφάσεων που δικαίωνε την προσφυγή τους. Οι συγκεκριμένες αποφάσεις έχουν ημερομηνία 15 Ιουλίου 2019 ! Έχουν περάσει σχεδόν 2 χρόνια και οι συνάδελφοι όπως μας ενημέρωσαν δεν έχουν λάβει ακόμα ούτε ένα ευρώ !!!

Το Σωματείο μας κατέθεσε υπόμνημα στη διεύθυνση της ΛΙΓΝΙΤΙΚΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ για το συγκεκριμένο θέμα και είχαμε συνάντηση και με τη διεύθυνση της εταιρείας. Σε  ερώτηση που τους κάναμε γιατί αυτά τα δύο χρόνια δεν έχουν εφαρμοστεί οι δικαστικές αποφάσεις και δεν έχουν πληρωθεί οι συνάδελφοι τα δεδουλευμένα τους και τι ενέργειες έχει κάνει η διοίκηση της ΛΙΓΝΙΤΙΚΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ για το θέμα αυτό, δήλωσαν αναρμόδιοι και παρέπεμψαν τους απλήρωτους εργαζόμενους εκ νέου στη δικαιοσύνη πληρώνοντας πάλι από την τσέπη τους δικαστικά έξοδα για να πάρουν αυτά που δικαιούνται εδώ και χρόνια ! 

Ξέρουμε ότι υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι που τους οφείλονται χρήματα από εργολάβους που δραστηριοποιούνται στις εγκαταστάσεις της ΛΙΓΝΙΤΙΚΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ  και δεν έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη. Τους καλούμε να απευθυνθούν στο Σωματείο μας και οργανωμένα να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ από τη διοίκηση της ΛΙΓΝΙΤΙΚΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ να καταβληθούν τα χρωστούμενα σε ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους που τους οφείλονται δεδουλευμένα.

Οι συνάδελφοι που εργάζονται στις εγκαταστάσεις της ΛΙΓΝΙΤΙΚΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ με οποιαδήποτε σχέση εργασίας είτε με συμβάσεις ορισμένου χρόνου (δίμηνα, οχτάμηνα), είτε εργολαβικοί, είτε μόνιμοι, έχουν τα ίδια δικαιώματα, προσφέρουν με την εργασία και τον ιδρώτα τους στην επιχείρηση και είναι τουλάχιστον αδιανόητο να τους οφείλονται δεδουλευμένα εδώ και δύο χρόνια.

                                               Για το ΔΣ   

              Ο Πρόεδρος                                      Ο Γραμματέας

         Γιάννης Μπουρσιάνης                        Χρήστος Κουλουράς