23 Απριλίου, 2024

Τρίπολη: Φωτογραφικός διαγωνισμός με αφορμή τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης του 1821

Ο δήμος Τρίπολης συνεχίζει τις δράσεις για τον εορτασμό των 200 ετών από την έναρξη τη Ελληνικής Επανάστασης.

Στο πλαίσιο αυτό, σε συνεργασία με το Two Side City Project, διοργανώνει φωτογραφικό διαγωνισμό με θέμα «TRIPOLITSA – ISO 200».

Ο διαγωνισμός έχει στόχο, αφενός την αποτύπωση των ιστορικών στοιχείων, που έχουν σημείο αναφοράς την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης, έτσι όπως θα επιλέξουν οι συμμετέχοντες να τα αποδώσουν και αφετέρου, την κατανόηση της καταλυτικής συμμετοχής της περιοχής και της προσφοράς της στον αγώνα της Παλιγγενεσίας.

Ο διαγωνισμός είναι μια πρόσκληση – πρόκληση προς τους φωτογράφους, αφού είναι δεσμευτική η χρήση τετράγωνου φορμά και συγκεκριμένης τιμής ευαισθησίας (iso 200), στη λήψη των φωτογραφιών.

Καλλιτεχνικός διευθυντής και εμπνευστής του Two Side City Project και συντονιστής της δράσης, είναι ο καταξιωμένος και γνωστός παγκοσμίως γλύπτης και εικαστικός Νίκος Φλώρος και η κριτική επιτροπή, θα αποτελείται από έμπειρους και αναγνωρισμένους φωτογράφους

Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφοι, ανεξάρτητα από εθνικότητα, τόπο διαμονής και κράτος.

Οι φωτογραφίες που θα επιλεγούν, θα εκτεθούν στην Τρίπολη, σε υπαίθρια έκθεση και θα απονεμηθούν βραβεία στους τρεις φωτογράφους, που θα πρωτεύσουν.

Λεπτομέρειες για τη δράση αυτή, καθώς και οι όροι συμμετοχής στο διαγωνισμό, μπορεί κάποιος να δει στο https://iso200.twosidecity.gr/