18 Ιουνίου, 2024

Ο δήμος Σπάρτης προωθεί την γυναικεία δημιουργικότητα στον αγροτικό τομέα

Μνημόνιο στρατηγικής συνεργασίας με το δήμο Σπάρτης και την Εθνική Επιτροπή του Διεθνούς Επιμελητηρίου Ελλάδας, υπέγραψε το Υπουργείο της Αγροτικής Ανάπτυξης, για την ανάδειξη της γυναικείας δημιουργικότητας στον αγροτικό τομέα στην Λακωνία.

Πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα στήριξης της γυναικείας επιχειρηματικότητας, στον αγροτικό τομέα στην Λακωνία, με στόχο την ανάδειξη, προβολή και προώθηση των προϊόντων της.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του μνημονίου μεταξύ άλλων προβλέπονται:

• Δημιουργία της υπηρεσίας «Δίκτυο Παραγωγών Τροφίμων και Αγροτικών Προϊόντων».

• Ενεργή συμμετοχή και αξιοποίηση όλων των τοπικών γιορτών. Καταγραφή των γυναικείων επιχειρήσεων που ασχολούνται με την αγροτική οικονομία.

• Διοργάνωση επισκέψεων σε παραγωγικές μονάδες.

• Διεξαγωγή ημερίδας για την προβολή της τοπικής γαστρονομίας. Δημιουργία ενημερωτικού e-φυλλαδίου με τα πρωτογενή και μεταποιημένα προϊόντα της περιοχής.

• Διοργάνωση του αγροτικού συμποσίου SPARTAGROTICA.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός, τόνισε ότι το Υπουργείο, “ανταποκρίνεται στην εμβληματική πρωτοβουλία του δημάρχου, Πέτρου Δούκα, και συνεργάζεται με τον δήμο Σπάρτης και την ICC, για τη στήριξη των γυναικών της Λακωνίας, στην προσπάθειά τους να προσδώσουν στα παραγόμενα προϊόντα της λακωνικής γης, εξέχουσα θέση στην εγχώρια και διεθνή αγορά”.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Σπάρτης, Πέτρος Δούκας, ευχαρίστησε τον κ. Λιβανό για τη συνεργασία και την πρόθεσή του να στηρίξει πρωτοπόρες και καινοτόμες δράσεις, οι οποίες έχουν στην αιχμή τους, τη γυναικεία επιχειρηματικότητα στον αγροτικό τομέα. Πρόσθεσε, δε, ότι η ανάδειξη και προώθηση των προϊόντων της λακωνικής γης, είναι βασική προτεραιότητα του Δήμου Σπάρτης.

Το μνημόνιο συνυπέγραψαν, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιος Λιβανός, ο δήμαρχος Σπάρτης και Πρόεδρος της Εθνικής Ελληνικής Επιτροπής του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC Ελλάς) Πέτρος Δούκας και η Πρόεδρος της Επιχειρηματικής Γυναικείας Οργάνωσης του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ICC Women Hellas), Μαρίνα Γιαβρόγλου- Οφλούδη.

Παραβρέθηκαν η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Φωτεινή Αραμπατζή, και η Γ.Γ του ΥΠΑΑΤ, Χριστιάνα Καλογήρου.

Πηγή: ertnews.gr