Το Επιμελητήριο Κορινθίας διοργάνωσε μια σειρά γευσιγνωσιών αφιερωμένη στο Κορινθιακό ελαιόλαδο σε συνεργασία με το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με την συγχρηματοδότηση και τις προδιάγραφες του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας (International Olive Council).
Στόχος του προγράμματος είναι η παρουσίαση των τεσσάρων (4) βασικών ποικιλιών της Κορινθίας – Μανάκι, Μεγαρίτικη, Κορωνέικη και Κουτσουρελιά.
Περιεχόμενο Σεμιναρίων Γευσιγνωσίας Κορινθιακού Ελαιόλαδου:
• Παρουσίαση βασικών ποικιλιών του ελαιολάδου της Κορινθία.
• Γνωριμία με τις τέσσερις (4) ποικιλίες και τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματά τους.
• Εξερεύνηση της γευσιγνωστικής ποικιλομορφίας με έμφαση σε αρώματα, γεύση και αίσθηση.
• Γαστρονομική αξιοποίηση των ποικιλιών στην τοπική κουζίνα.
More Stories
Κιάτο: Μόλις είδε τους αστυνομικούς πέταξε στο έδαφος μικροποσότητα κάνναβης
Σοκαριστικό τροχαίο στην Κορινθία: Αυτοκίνητο έπεσε σε γκρεμό 25 μέτρων – Ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ο οδηγός (φωτο)
Συνοδικός Εσπερινός στην Κόρινθo προς τιμήν του Πολιούχου Αποστόλου Πάυλου (video-φώτο)